Contact
  • Adres: It Vegelinskampke 2
    8491PD Akkrum
  • Telefoon: 085-2010230
  • Email: info@moune.nl
Waarom Moune

Moune is een reclamebureau in Akkrum met ruim 10 jaar ervaring. Centraal gevestigd in Friesland werken wij met een klein professioneel team voor en met succesvolle merken en bedrijven.

De afgelopen jaren is er heel wat gebeurd op het gebied van webdesign en de techniek erachter. Zo is "responsive webdesign" ontstaan omdat in de afgelopen jaren tablets en smartphones bij ons zijn geintroduceerd. Voorheen bekeek men een website vanaf een vaste computer met een lage schermresolutie. Tegenwoordig worden websites vanaf zoveel verschillende apparaten en schermgroottes bezocht dat het bijna onmogelijk is om een website voor elk apparaat toegankelijk te houden. Daarom is de techniek ontstaan die responsive webdesign heet. En de naam zegt het al, de website "reageert" hierop. 

 

De techniek achter responsive webdesign

Door een website „responsive” te maken zorgt de techniek ervoor dat een website aangepast wordt aan het schermformaat van elk apparaat. Met deze techniek worden er in de website een aantal breekpunten gedefinieerd, zodra een gebruiker onder een breekpunt komt, wordt de inhoud anders op het scherm getoond. De volgorde van elementen kan bijvoorbeeld anders worden weergegeven of een menu kan veranderen in een uitklapmenu. Het doel van responsive webdesign is dat een bezoeker de website op een prettige manier kan lezen op elk apparaat, of men nu een breedbeeld laptop, tablet of smartphone heeft. 
Eén website voor alle apparaten

Door een website voor alle apparaten te optimaliseren zijn er geen aparte websites nodig voor mobiele apparaten. Er wordt wel eens gezegd dat de behoeften van gebruikers van mobiele apparaten anders zijn dan op een pc of laptop. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Tegenwoordig gebruiken veel mensen hun mobiele apparaten ter vervanging van hun laptop en willen dus wel alle informatie zien. Delen van de content op een website weglaten voor mobieltjes is daarom niet een goed idee. Zorg ervoor dat de content goed wordt neerzet zodat het voor elk apparaat goed zichtbaar is.

Tijd en kostenbesparend

Als u met de tijd mee wilt gaan kunt u kiezen tussen een responsive website of een aparte website voor mobiele gebruikers en één voor gebruikers van een PC of laptop. Het laten ontwikkelen van aparte websites is veel duurder en ook minder effectief. En dit vergt ook veel meer tijd voor het beheer van de verschillende sites. Daarnaast heeft een responsive website ook nog andere voordelen. Door uw gebruikers beter bedienen op de verschillende apparaten en schermgroottes kan dit leiden tot een hogere omzet en lagere kosten.

Portfolio

Onze klanten

 

BEL: 085 20 10 230

Bereikbaar ma-vr van 09:00 - 17:00

 

Stuur een bericht

Tijdens kantooruren binnen 2 uur reactie

 

Goed bereikbaar

Vlakbij A32 en treinstation